Aktuellt och boktips
En prinsessbokrelease med Per Gustavsson.

Bokreleaser


Vi har haft många bokreleaser genom åren med olika författare och illustratörer i samarbete med förlag.


Se fler av våra evenemang

Utställningar

Just nu visar Sara Gimbergsson bilder främst från senaste boken men även från tidigare bokpärlor! Varmt välkomna in och njut av Saras bilder!

 

Se fler av våra evenemang

På lördagarna bjuder vi in till olika barnaktiviteter. Det kan vara sagoläsning, sångstund, pyssel & rit eller vernissage i samband med en utställning. Eller något helt annat.

Oftast börjar vår Bokskåpsaktivitet kl. 11.00.

Varmt välkomna!

Aktuellt och boktipsDetta händer hos oss just nu

Vi fortsätter våra samtal med

Emma Vendelek

 

Äntligen - nu blir samtalet med Johan Ehn av!

 

Torsdag 17 september 18:30

(sänds även live på vår facebooksida bokskåpets vänner)

 

Missa inte detta gyllene tillfälle att få träffa Johan Ehn! Aktuell som vinnare av Nils Holgersson-plaketten 2020 för bästa barn- eller ungdomsbok samt nominerad till Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris 2020.


Boka din biljett på info@bokskapet.se för nu har vi bara ett begränsat antal biljetter!


Vi är så nyfikna på att lära känna Johan Ehn, skådespelare och en av de konstnärliga ledarna för Teater Barbara i Stockholm. Han debuterade 1997 med ”Down under” som till stora delar är en självbiografisk berättelse om den svåra balansgången mellan att försöka passa in och samtidigt vara sann mot sig själv. Förra året kom ”Hästpojkarna” som utspelar sig växelvis i nutidens Stockholm samt 30-talets Berlin följandes olika generationer av hästpojkar. Samtalet kommer bland annat att handla om den spännande skaparprocessen, om hur en bok växer fram och hur det är att växla mellan olika tider i skrivandet. Vad det är som är lättast respektive svårast i processen, om berättelsen lever vidare inom en eller om punkten i boken är en punkt även i författaren. Och mycket mer…

 

Boka gärna din biljett (75kr) på info@bokskapet.se och betala med swish för att säkert få plats till denna kväll. Nummer för swish är 0733 127961.

 


Varmt välkommen!


I samarbete med:

Bokskåpet 10 år


I maj 2016 firade Bokskåpet 10-års jubileum 


Se fler av våra evenemang

Boktips

Några bokskåpsfavoriter bland många

Här syns några av många bokskåpsfavoriter. Kom gärna in till oss och be om boktips så hjälper vi till!

Sandvargen


Böckerna om Sandvargen av Åsa Lind med illustrationer av Kristina Digman hör till våra absoluta favoriter.


Om jag var en elefant


En av många bilderböcker av författaren och illustratören Per Gustavsson som gjort flera besök på Bokskåpet.


Tänk om...


En av de allra finaste godnattsagor av Lena Sjöberg.


Ni har bett mig att skriva ner allt jag vet om mannen som kallades för Shetland Jack. Det skall jag göra. Jag skall berätta för Er om hans hårda liv. Och Ni skall få reda på den hemska sanningen om hans mystiska försvinnande.
Men historien om Shetland Jack tog inte slut när hans fartyg hittades övergivet i Glasgows hamn. Och nu har Jacks öde blivit en del av min eget. Om detta måste jag också skriva, trots att det känns svårt. Ibland vill jag bara glömma den långa vintern i huset på Oswald Street och allt det onda som hände där.
Er vän, Sally Jones

"Den Falska Rosen" handlar om fartyget Hudson Queens gåtfulla historia. Sökandet efter sanningen leder skutans besättning maskinisten Sally Jones och skepparen Henry Koskela till Skottland och staden Glasgows undre värld. Där tar deras resa en ödesdiger vändning. För Sally Jones står till slut själva livet på spel.

"Den Falska Rosen" är en fristående fortsättning på de Augustprisbelönade böckerna "Legenden om Sally Jones" och "Mördarens apa". Jakob Wegelius böcker har läsare världen över och han har mottagit utmärkelser så som Deutscher Jugendliteraturpreis, ALA Batchelder Award (för bästa översatta barn- och ungdomsbok i USA 2018), Nordiska rådets pris för barn- och ungdomslitteratur samt Augustpriset för bästa barn- och ungdomsbok år 2008 och 2014.

Illustrationer på sidan är gjorda av illustratör Kristina Digman som även gjort Bokskåpets logotyp. © Kristina Digman / Bokskåpet Barn- & Ungdomsbokhandel.

Copyright © all rights reserved

BOKSKÅPETS ÖPPETTIDER:


Månd – Fred 11-18

Lörd. 10-15

Söndag stängt