Aktuellt och boktips

Lördagen den 14:e november kommer Maria Safronova Wahlström och Lars Dyrendom att öppna en liten utställning och visa bilder från boken Hur Skulle Det Vara Då?

På lördagarna bjuder vi in till olika barnaktiviteter. Det kan vara sagoläsning, sångstund, pyssel & rit eller vernissage i samband med en utställning. Eller något helt annat.

Oftast börjar vår Bokskåpsaktivitet kl. 11.00.

Varmt välkomna!

Aktuellt och boktipsDetta händer hos oss just nu

Lördagen den 14:e november kommer Maria Safronova Wahlström och Lars Dyrendom att öppna en liten utställning och visa bilder från boken Hur Skulle Det Vara Då? som publicerades i våras. På grund av de nya restriktionerna kommer vi att ha sagoläsning och work-shop vid senare tillfälle men från öppning kl 10.00 fram till kl 14.00 finns konstnärerna på plats kring Bokskåpet och även på lekplatsen nedanför Oskar Fredrikskyrkan. Följ små steg dit för att få veta mer om boken och även se utomhusbilder.

 

Utställningen bjuder på en fin möjligheten att titta närmare på illustrationerna vilka även kommer att vara tillgängliga till försäljning under utställningsperioden som är fram till den 27:e november.

 

Hur skulle det vara då? är tre busiga berättelser av barn för barn, som har tagit form genom ett kreativt skapande förlopp på tre förskolor i Kallebäck, Göteborg. Sammanlagt har ungefär 60 barn varit med och arbetat med Lars Dyrendom och Maria Safronova Wahlström – två konstnärer utbildade vid HDK-Valand. Barnen som tillsammans med konstnärerna provat på och arbetat med olika konstnärliga tekniker för bildframställning är mellan 4 och 6 år gamla. Både bildmaterialet som har skapats och de samtal och idéer som har väckts under själva görandet, ligger till grund för berättelserna i boken. I en dialog mellan barnen och Lars har barnen kommit fram till vilka figurer och karaktärer som ska vara med i berättelserna, hur stora eller små de ska vara, vad de gör för något, hur de ska se ut, och bestämt t.ex. vilka färger som ska användas i illustrationerna. Det är genom denna dialog, tillsammans med Marias simultana tecknade, som barnen utvecklat berättelserna i denna bok, en bok som på så vis kommit till genom en kollektiv process men där det också funnits utrymme att spinna vidare på varandras enskilda idéer. Varje barngrupp har skapat varsin berättelse, unik i sitt slag! Varmt välkomna!


I samarbete med:

En prinsessbokrelease med Per Gustavsson.

Bokreleaser


Vi har haft många bokreleaser genom åren med olika författare och illustratörer i samarbete med förlag.


Se fler av våra evenemang

Bokskåpet 10 år


I maj 2016 firade Bokskåpet 10-års jubileum 


Se fler av våra evenemang

Boktips

Några bokskåpsfavoriter bland många

Här syns några av många bokskåpsfavoriter. Kom gärna in till oss och be om boktips så hjälper vi till!

Sandvargen


Böckerna om Sandvargen av Åsa Lind med illustrationer av Kristina Digman hör till våra absoluta favoriter.


Om jag var en elefant


En av många bilderböcker av författaren och illustratören Per Gustavsson som gjort flera besök på Bokskåpet.


Tänk om...


En av de allra finaste godnattsagor av Lena Sjöberg.


Ni har bett mig att skriva ner allt jag vet om mannen som kallades för Shetland Jack. Det skall jag göra. Jag skall berätta för Er om hans hårda liv. Och Ni skall få reda på den hemska sanningen om hans mystiska försvinnande.
Men historien om Shetland Jack tog inte slut när hans fartyg hittades övergivet i Glasgows hamn. Och nu har Jacks öde blivit en del av min eget. Om detta måste jag också skriva, trots att det känns svårt. Ibland vill jag bara glömma den långa vintern i huset på Oswald Street och allt det onda som hände där.
Er vän, Sally Jones

"Den Falska Rosen" handlar om fartyget Hudson Queens gåtfulla historia. Sökandet efter sanningen leder skutans besättning maskinisten Sally Jones och skepparen Henry Koskela till Skottland och staden Glasgows undre värld. Där tar deras resa en ödesdiger vändning. För Sally Jones står till slut själva livet på spel.

"Den Falska Rosen" är en fristående fortsättning på de Augustprisbelönade böckerna "Legenden om Sally Jones" och "Mördarens apa". Jakob Wegelius böcker har läsare världen över och han har mottagit utmärkelser så som Deutscher Jugendliteraturpreis, ALA Batchelder Award (för bästa översatta barn- och ungdomsbok i USA 2018), Nordiska rådets pris för barn- och ungdomslitteratur samt Augustpriset för bästa barn- och ungdomsbok år 2008 och 2014.

Illustrationer på sidan är gjorda av illustratör Kristina Digman som även gjort Bokskåpets logotyp. © Kristina Digman / Bokskåpet Barn- & Ungdomsbokhandel.

Copyright © all rights reserved

BOKSKÅPETS ÖPPETTIDER:


Månd – Fred 11-18

Lörd. 10-15

Söndag stängt